Slovenský olympijský štvorkajak skončil na 1000 m tesne za medailami

11.05.2013 Celý región

Szeged 11. mája (TASR) - Slovenský olympijský štvorkajak v zložení Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček, Juraj Tarr obsadil vo finále K4 na 1000 m na úvodnom podujatí Svetového pohára v Szegede štvrté miesto. Zverenci trénera Petra Likéra zaostali za bronzovou ruskou loďou iba o 42 tisícin.

Podľa Vlčeka ich finálová jazda nebola úplne optimálna. "Keby sme vyhrali, poviem že výkon bol dobrý. Ale ešte to nebolo ono. V závere sme asi rýchlo nastúpili, chceli sme zabojovať o medailu, no rozhádzali sme sa. Veľmi sme chceli a z toho chcenia vyplývajú aj chyby. Ale držali sme sa s najlepšími, a to je nateraz to pozitívum. Vo finále sme sa sústredili hlavne na seba, našu mladú K4 sme nestihli sledovať a vnímať ako idú, ale musím povedať, že chalani sú v dobrej forme. Teším sa na ďalší interný súboj medzi nami, ten nás čaká v Račiciach už o týždeň. A tam už naozaj pôjde o veľa, o účasť na ME," povedal Vlček pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky www.canoe.sk. Jankovec na margo vystúpenia v Szegede uviedol. "Rozjazda bola taká neslaná nemastná. Semifinále sme išli veľmi slušne, ale vo finále to zasa nebolo ono. V závere sme asi trošku spanikárili, chceli sme vylepšiť náš výkon a tým sme to pokazili. Smerom ku Svetovému poháru v Račiciam si musíme sadnúť, naplánovať správnu taktiku, aby sme tam podali čo najlepší výkon. Mladá K4 išla veľmi slušne, na svojich ME a MS (do 23 rokov) by mohla veľmi pozitívne prekvapiť."

Singlkanoista Matej Rusnák obsadil vo finále C1 na 1000 m piate miesto, vyhral Nemec Sebastian Brendel. "Som spokojný už len s tým, že som sa do finále na 1000 m prebojoval. Dostať sa medzi najlepších na takomto podujatí je naozaj cenné. Tentoraz som nemal zbytočný veľký rešpekt z veľkých mien a išiel som si len svoju jazdu, do ktorej som dal všetko. Mám dobrý pocit z toho, že na kilometrovej trati napredujem. V nedeľňajšom A-finále na 500 metrov môžem len prekvapiť, no a na záver, na päťkilometrovej trati, by som chcel zabojovať o medailu," povedal pre canoe.sk Rusnák. Martina Kohlová finišovala vo finále K1 na 500 m na poslednej deviatej priečke.

výsledky A-finále:

muži:

K4 1000 m:
1. Milenko Zorič, Ervin Holpert, Aleksandar Alekšič, Dejan Terzič (Srb.) 2:58,670...4. Peter GELLE, Martin JANKOVEC, Erik VLČEK, Juraj TARR (SR) 3:00,692, 5. Gábor JAKUBÍK, Marek KRAJČOVIČ, Matej MICHÁLEK, Viktor DEMÍN (SR) 3:01,214

C1 1000 m: 1. Sebastian Brendel (Nem.) 4:01,318...5. Matej RUSNÁK (SR) 4:07,156

ženy:

K1 500 m:
1. Dalma Ružičičová-Benedeková (Srb.) 1:58,216...9. Martina KOHLOVÁ (SR) 2:02,787
 

Vyberte región